pirmadienis, rugpjūčio 10, 2015

Asta Černė „Saulėtos virtuvės saldumynų knyga“





 John Q. Tullius yra pasakęs: „Devyni iš dešimties žmonių mėgsta šokoladą. Dešimtas žmogus visada meluoja.“  Šią taiklią mintį neabejotinai galima pritaikyti ir saldumynams – vargu ar rastume tokį, kuris įsivaizduoja savo dieną be gardaus pyrago gabalėlio, puraus šokoladinio keksiuko ar į dailų popierėlį suvynioto mėgstamo saldainio. Todėl šiandien norime supažindinti Jus su Astos Černės „Saulėtos virtuvės saldumynų knyga“, skirta visiems nepataisomiems smaližiams. Visai nesvarbu, ar jau ilgai sukiojatės virtuvėje, ar kulinarijos meno nusprendėte išmokti vos prieš kelias akimirkas, pasitelkusios į pagalbą šį leidinį galėsite didžiuotis aukso medalių vertais kepiniais ir džiaugsitės įžiebusios plačias šypsenas mylimųjų veiduose!

Knygos autorė Asta Černė
 Pirmoji vieno iš populiariausių Lietuvoje maisto tinklaraščių „Saulėta virtuvė“ įkūrėjos Astos Černės knyga yra suskirstyta į devynis vienas už kitą skanesnius ir saldesnius skyrius, kuriuose sugulę daugiau nei šimtas receptų. Paėmus į rankas šį leidinį, Jūsų laukia pasivaikščiojimas po pyragų ir pyragėlių karalystę, mažyčių, purių ir dieviškai gražių keksų bei keksiukų šalį, pasilabinimas su įspūdingo stoto tortais, sausainiais, saldainiais, nekeptais desertais, ledais ir pusryčių desertais. Be to, kiekvieno skyriaus pradžioje Jūsų laukia įkvepiančios Astos mintys, svajos, prisiminimai bei pasakojimai, kurie pavergia begaliniu nuoširdumu. Na, o pagal knygos gale esančio skyrelio „Verta turėti” receptus, jei turėsite noro, galėsite nesunkiai išmokti gaminti įvairius kremus bei padažus, kuriuos be vargo panaudosite savo improvizacijoms virtuvėje. „Aš tikrai nesu profesionalė, tačiau tvirtai tikiu: tam, jog savo mylimiems žmonėms ir artimiems bičiuliams paruoštum nuostabiai skanų desertą, užtenka vien didelio noro ir pilno glėbio nuoširdžios meilės tam, ką darai,“ – įsitikinusi knygos autorė, su kuria aš visiškai sutinku. Tam, kad iškeptumei gardų kepinį, nereikia būti profesionalu ar turėti ypatingų gebėjimų - tereikia meilės, dėmesio, atidumo bei trupučio kantrybės.
Knygos viršelis
 Negaliu nepaminėti to, kad Astos Černės knygos apipavidalinimas ir išdėstymas tiesiog puikus – kiekvieno recepto pradžioje yra po vieną visą puslapį užimančią nuotrauką, kuri iškart suvilioja išmėginti savo jėgas gaminant pateiktą desertą. Gaminimo instrukcijos - glaustos ir aiškios, yra nurodyta kepinių išeiga, gaminimo bei šaldymo/vėsinimo laikas, todėl nereikės sukti galvos, ar turint nedaug laiko spėsi iškepti norimą gardumyną. Didelį pliusą šiai saldumynų knygai dedu ir už tai, jog joje patalpinti receptai nėra pernelyg įmantrūs – jie puikiai pritaikyti lietuviškai virtuvei. Kulinarinių knygų gerbėjos tikriausiai pastebėjo, kad daugumoje jų galima rasti nei kart negirdėtų egzotiškų ingredientų, kurių nė su žiburiu nerasi mūsų gimtinės parduotuvėse, o štai su „Saulėtos virtuvės“ leidiniu tokių problemų kilti neturėtų – akylai peržiūrėjusi kiekvieną receptą neradau nieko, kas nebūtų įprasta lietuvio skrandžiui.
 Taigi, apibendrindama galiu pasakyti, jog ši knyga neturėtų abejingo palikti nei vieno smaližiaus – ji patiks visiems, mėgstantiems saldų gyvenimą. Be dešimčių kilogramų miltų, cukraus, sviesto ir šokolado, į „Saulėtos virtuvės saldumynų knygą“ Asta sudėjo daugybę meilės, kuri tvyro kiekviename jos receptų knygos puslapyje ir kuri skatina ieškoti gyvenimo džiaugsmo tokiuose paprastuose dalykuose kaip tešlos pyragui maišymas. Na, o aš pabaigai noriu su Jumis pasidalinti pirmuoju savo išbandytu ir patikrintu receptu – naminiais „Oreo“ sausainiais. Įvertinkite, kaip pavyko pagaminti man!








Astos Černės saldumynų knygą įsigyti galite ČIA

1 komentaras: