šeštadienis, gruodžio 19, 2015

Iš pirmų lūpų: viskas, ką pravartu žinoti apie kontaktinius lęšius



 Ištikimiausios tinklaraščio skaitytojos tikriausiai pastebėjo, kad mūsų svetainė apima ne tik kosmetikos gaminių, bet ir įvairesnio pobūdžio - papuošalų, aksesuarų, sveikų produktų ir net kontaktinių lęšių - apžvalgas. Pastarosios, tiesa, sulaukia išskirtinio Jūsų dėmesio - ir didesnio peržiūrų skaičiaus, ir kitaip reiškiamo susidomėjimo, pavyzdžiui, mūsų pašto dėžutę pasiekiančių asmeninių laiškų. Kadangi sulaukėme ne vieno prašymo išsamiau aprašyti patirtį, nešiojant kontaktinius lęšius, nusprendžiau parengti straipsnį ir papasakoti viską, ką, mano manymu, Jums būtų pravartu žinoti prieš atsisakant akinių.


Kaip įsidėti ir išsiimti kontaktinius lęšius?


 Aš pažintį su linzių įvairove pradėjau nuo EyeSmile vienadienių kontaktinių lęšių, kurių apžvalgą galite rasti čia. Nemeluosiu, pradžia buvo sunki ir juos įsidėti pavyko tikrai ne iš pirmo karto. Kaip ir daugelis pradedančiųjų, taip ir aš vos pajutusi lęšį prie akies imdavau nevalingai mirksėti ir dėl to linzės niekaip nepavykdavo įsidėti. Praleisdavau prie veidrodžio valandų valandas, bet galop sugaištas laikas atsipirko su kaupu - šios praktikos dėka dabar įsidėti (ar išsiimti) linzę neprireikia nė trisdešimt sekundžių - tai paprasčiausias įgudimo  reikalas.

 Įsidėti kontaktinius lęšius daugumai pradedančiųjų kur kas sunkiau nei juos išsiimti, todėl, jei nesiseka ir Jums, nesisielokite - giliai įkvėpkite, iškvėpkite, nusiraminkite ir bandykite tol, kol pavyks. Toms, kurios dar nėra susipažinusios su lęšių įdėjimo bei išėmimo subtilybėms, pateikiu numeruotą eigą, ką ir kaip turite daryti:

1)  Nusiplaukite rankas. Praleisti šio punkto šiukštu negalima, nes antraip Jūsų akin gali patekti infekcija. Naudokite kuo natūralesnį muilą, kuriame nebūtų kvapiklių ir nusišluostykite rankas su rankšluosčiu, nepaliekančiu plaušelių.

2)  Atidarykite lęšio pakuotę ir išėmę lęšį patikrinkite, ar jis nepažeistas. Jei viskas gerai, įsitikinkite, ar linzė guli tinkama puse. Lęšis ant piršto turi būti apvalaus dubenėlio formos, o jei jo krašteliai yra išsivertę, primena lėkštutę, reikia jį išversti į kitą pusę.

3) Padėkite lęšį ant visiškai sauso smiliaus pagalvėlės, tos pačios rankos viduriniuoju pirštu patraukite žemyn apatinį voką ir atsargiai padėkite lęšį ant ragenos (akies centro). Paleiskite voką, keliskart sumirksėkite ir viskas - jau turėtumėte džiaugtis ryškiu pasaulio vaizdu. 

Išsiimant lęšius vėlgi reikia nusiplauti rankas ir smiliumi bei nykščiu sugriebti linzę. Nesijaudinkite, jei to nepavyksta padaryti iš pirmo karto - kiek pasipraktikuosite ir viskas eisis kaip sviestu patepta.


Lęšių priežiūra


 Jei nuspręsite įsigyti savaitinius arba mėnesinius lęšius, Jums prireiks specialaus lęšių priežiūros skysčio ir lęšių konteineriuko. Tokios linzės skirtos tik dieniniam nešiojimui, tad prieš einant miegoti privaloma jas išsiimti, praskalauti skysčiu ir pernakt laikyti tam pritaikytame, tirpalu pripildytame konteineriuke. Skystį, teliūskuojantį konteineriuke, reikia keisti kasdien, o patį konteineriuką tada, kai baigiasi lęšių galiojmo laikas. Galbūt skamba sudėtingai, bet taip tikrai nėra - tereikia įgusti. Tuo tarpu vienadieniams lęšiams tirpalo pirkti nereikia, nes jie skirti nešioti tik vienai dienai - vakare juos reikia išimti ir išmesti. O dezinfekacijai, jei, tarkim, nepasiseka lęšio įsidėti iš pirmo karto, galima naudoti lęšio pakuotėje esantį skystį. Man asmeniškai labiau patinka mėnesiniai lęšiai, nes juos pirkti yra optimalu – mėnesio trukmės nešiojimo teriminas yra pakankamai ilgas, todėl leidžia sutaupyti. Be to, galima eksperimentuoti su savo akių spalva - rinktis paryškinančius, patamsinančius arba spalvotus lęšius. O kai įgundi rūpintis lęšių priežiūra, jų nešiojimas tampa vienas malonumas.


Ir pabaigai...


 Yra sakoma, kad kartą pabandžius negali sustoti - taip ir su kontaktiniais lęšiais - kai juos įgundi įsidėti ir išimti, nebegali be jų įsivaizduoti savo gyvenimo. Linzės daug kuo nurungia akinius: nerasoja, nesiaurino regėjimo lauko, nespaudžia nosies ar ausų, neiškraipo daiktų, be to, yra nepastebimos arba, jei yra noras, gali pakeisti akių spalvą. Taigi jei bent akimirką svajojote atsisakyti akinių, mano manymu, delsti nėra ko. Įsitikinkite jų privalumais dar šiandien!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą