pirmadienis, kovo 07, 2016

Salicilo rūgštis


 Sutikite - kova su spuogais - ilgas ir varginantis darbas, kuris, būna, dar ir neduoda trokštamų rezultatų. Tokiu atveju verta atsigręžti į liaudies mediciną, laiko patikrintas priemones. Viena iš tokių - salicilo rūgštis, kuri šiandien ir karaliauja mūsų apžvalgoje.
 Salicilo rūgštis, tenka pripažinti, tiek kosmetologų, tiek odos problemų turinčių žmonių yra vertinama gana kontroversiškai. Vieni ją rekomenduoja ir negali atsidžiaugti pasiektais rezultatais, kiti perspėja, kad riebiai, spuoguotai veido odai valyti ji netinkama, nes labai išsausina odą. Kaip yra iš tiesų, vienareikšmiško atsakymo, deja, nėra, bet saikingas salicilo rūgšties naudojimas, mūsų manymu, nepakenks.

 Gamintojų teigimu, salicilo rūgštis yra pagaminta iš medicininio spirito, todėl ją visiškai saugu naudoti tiesiai ant odos, nes yra be priemaišų. Medicininis spiritas naudojamas vaistų gamyboje, medicinoje ir maisto pramonėje, gaminamas tik iš maistinių žaliavų, jis išvalytas maksimaliai nuo įvairių priemaišų ir kenksmingų cheminių junginių. Salicilo rūgštis turi antibakterinių savybių, tad valo suragėjusias negyvas odos ląsteles, padeda greičiau sumažinti po spuogų likusius randelius, šviesina odą. Visgi svarbiausia - saikas, salicilo rūgštimi šiukštu negalima tepti didelių veido ar kūno odos plotų, rekomenduojama sudrėkinti ja vatos gumulėlį, prispausti prie spuogo ir palaikyti kelias sekundes (ne ilgiau penkių). Taip spuogelis bus išdžiovintas ir sparčiau išnyks.
 O Jūs ar esate bandžiusios naudoti salicilo rūgštį kovai su spuogais? Pasidalinkite įspūdžiais - kurkime grožį drauge!
 Salicilo rūgšties kaina svyruoja tarp 1,29 - 1,68 Eur

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą