trečiadienis, kovo 02, 2016

Čemeryčių vanduo


 Šiomis dienomis, kai parduotuvių lentynos tiesiog lūžte lūžta nuo produktų, skirtų plaukams, gausos, retas susimąstome išbandyti laiko patikrintas liaudies medicinos priemones. O be reikalo - jos dažnai būna veiksmingesnės už kosmetikos pramonės gaminius. Tad šiandien norime papasakoti apie čemeryčių vandenį, kuris, pasirodo, ne tik mažina plaukų slinkimą, bet ir skatina jų augimą.

 Ne paslaptis, kad šis tradicinis vaistinis preparatas – puiki priemonė galvinėms utelėms naikinti, tačiau jis, kaip jau minėjome, pasižymi ir plaukų slinkimą stabdančiu bei jų augimą skatinančių poveikiu.  Manoma, kad taip yra dėl kraujotaką aktyvinančio poveikio, kurio dėka plaukų folikulai geriau aprūpinami reikiamomis medžiagomis. Tiesa, medikai perspėja, kad ilgą laiką šio preparato vartoti negalima, nes jis toksiškas ir gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Tačiau darant atitinkamos trukmės pertraukas, galima pasiekti neblogų rezultatų.
 Čemeryčių vandenį naudoti išties paprasta - tereikia prieš trenkant plaukus galvos odą įmasažuoti šiuo preparatu, palikti 1–2 h ir perplauti šampūnu. Čemeryčių vandenį taipogi galima naudoti kaip naminių kaukių sudedamąjį komponentą, pavyzdžiui, sumaišyti po šaukštą čemeryčių vandens, ricinos aliejaus ir medaus su kiaušinio tryniu. Gauta mase ištepti plaukus bei galvos odą, šiltai uždengti ir palaikyti bent 30 min., paskui išplauti plaukučius kaip paprastai. Visgi aš linkusi į patį paprasčiausią - čemeryčių vandens įtrinimo į šaknų - būdą, nes toks metodas neužima daug laiko. Pabandykite - galbūt efektyvus jis bus ir Jums?

 Čemeryčių vandens kaina svyruoja nuo 1,10 iki 1,78 Eur

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą