trečiadienis, sausio 06, 2016

Medetkų tinktūra – kovai su spuogais

  
 Jei ilgą laiką kovojate su akne ir niekaip nepajėgiate jos atsikratyti, vertėtų žvilgtelėti, ką siūlo natūrali medicina. Jos šalininkai teigia, jog vienos efektyviausių priemonių, kovojančių su spuogais, yra arbatmedžio aliejus, alijošius, čiobrelis, česnakas, medus ir medetka. Kiekvienos iš mūsų veido oda yra skirtinga, todėl kas tinka vienai dar nereiškia, kad tiks ir kitai, bet, kaip sakoma, kas ieško, tas ir randa, o puiki pradžia pradėti paieškas gali tapti medetkų tinktūra.
 Šis tradicinis augalinis vaistinis preparatas pasižymi sutraukiamuoju, antibakteriniu bei priešuždegiminiu poveikiu, todėl dezinfekuoja ir valo spuoguotą odą. Medetkose gausu karotino, jodo ir magnio – medžiagų, skatinančių odos atsinaujinimą. Tik nederėtų nepamiršti, kad tinktūros yra stipresnės už įprastus nuovirus ar užpilus, todėl jas derėtų naudoti mažesniais kiekiais - pakanka tik pamerkti vieną švarios vatos lazdelės galiuką į medetkų tinktūrą ir bent du kartus per parą juo patepti spuogą. Įspėjame, kad medetkų tinktūra, kaip ir bet kurios kitos kosmetikos priemonės, gali sukelti alergiją, todėl ją pirmiausia derėtų išbandyti ant vidinės riešo ar alkūnės pusės įsitikinimui, ar nedirgina odos.
 Kosmetologai rekomenduoja medetkų tinktūrą naudoti ir naminėms kaukėms gaminti. Štai Lilija Baltramiejūnaitė, dirbanti Estetinės medicinos ir dermatologijos klinikoje, riebiai, rausti linkusiai odai siūlo išbandyti šį receptą:  valgomąjį šaukštą medetkų tinktūros išmaišyti su 400 gramų vandens, suvilgyti jame ploną vatos sluoksnį arba kosmetinę servetėlę, suvilgytą vatą uždėti ant veido palikus kiaurymes akims, nosiai, lūpoms, o po 15-20 minučių kaukę nuimti ir veidą nušluostyti sausu vatos tamponu.

 Gal kuriai nors teko išbandyti? Pasidalinkite savo patirtimi - kurkime grožį drauge!

3 komentarai:

  1. Ko tik nesu išbandžiusi, spuogų gydymas toks ilgas ir varginantis procesas... O medetkų tinktūra gana neblogas variantas, esu naudojusi, spuogai šiek tiek greičiau užsitraukdavo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Saule, medetkų tinktūra geras dalykas, bet ji gali tikti ne visiems, kadangi gaminama spiritiniu pagrindu. Žmonės su sausa oda jos naudoti nerekomenduojama, nes ji gali tik pabloginti situacija. Jeigu oda jautri, patariama naudoti argano aliejų - jis drėkina oda, todėl problema gali sumažėti arba visai dingti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip pat daug geriau naudoti tepalus problematiškai odai - jie taip nedirgina odos, pasižymi raminamuoju efektu.

    AtsakytiPanaikinti