John Q. Tullius yra pasakęs: „Devyni iš
dešimties žmonių mėgsta šokoladą. Dešimtas žmogus visada meluoja.“ Šią taiklią mintį neabejotinai galima
pritaikyti ir saldumynams – vargu ar rastume tokį, kuris įsivaizduoja savo
dieną be gardaus pyrago gabalėlio, puraus šokoladinio keksiuko ar į dailų
popierėlį suvynioto mėgstamo saldainio. Todėl šiandien norime supažindinti Jus
su Astos Černės „Saulėtos virtuvės saldumynų knyga“, skirta visiems
nepataisomiems smaližiams. Visai nesvarbu, ar jau ilgai sukiojatės virtuvėje,
ar kulinarijos meno nusprendėte išmokti vos prieš kelias akimirkas,
pasitelkusios į pagalbą šį leidinį galėsite didžiuotis aukso medalių vertais
kepiniais ir džiaugsitės įžiebusios plačias šypsenas mylimųjų veiduose!
Knygos autorė Asta Černė |
Pirmoji vieno iš populiariausių Lietuvoje
maisto tinklaraščių „Saulėta virtuvė“ įkūrėjos Astos Černės knyga yra
suskirstyta į devynis vienas už kitą skanesnius ir saldesnius skyrius, kuriuose
sugulę daugiau nei šimtas receptų. Paėmus į rankas šį leidinį, Jūsų laukia
pasivaikščiojimas po pyragų ir pyragėlių karalystę, mažyčių, purių ir dieviškai
gražių keksų bei keksiukų šalį, pasilabinimas su įspūdingo stoto tortais,
sausainiais, saldainiais, nekeptais desertais, ledais ir pusryčių desertais. Be
to, kiekvieno skyriaus pradžioje Jūsų laukia įkvepiančios Astos mintys, svajos,
prisiminimai bei pasakojimai, kurie pavergia begaliniu nuoširdumu. Na, o pagal
knygos gale esančio skyrelio „Verta
turėti” receptus, jei turėsite noro, galėsite nesunkiai išmokti
gaminti įvairius kremus bei padažus, kuriuos be vargo panaudosite savo
improvizacijoms virtuvėje. „Aš tikrai nesu profesionalė, tačiau tvirtai tikiu:
tam, jog savo mylimiems žmonėms ir artimiems bičiuliams paruoštum nuostabiai
skanų desertą, užtenka vien didelio noro ir pilno glėbio nuoširdžios meilės
tam, ką darai,“ – įsitikinusi knygos autorė, su kuria aš visiškai sutinku. Tam,
kad iškeptumei gardų kepinį, nereikia būti profesionalu ar turėti ypatingų
gebėjimų - tereikia meilės, dėmesio, atidumo bei trupučio kantrybės.
Knygos viršelis |
Negaliu nepaminėti
to, kad Astos Černės knygos apipavidalinimas ir išdėstymas tiesiog puikus –
kiekvieno recepto pradžioje yra po vieną visą puslapį užimančią nuotrauką, kuri
iškart suvilioja išmėginti savo jėgas gaminant pateiktą desertą. Gaminimo
instrukcijos - glaustos ir aiškios, yra nurodyta kepinių išeiga, gaminimo bei
šaldymo/vėsinimo laikas, todėl nereikės sukti galvos, ar turint nedaug laiko
spėsi iškepti norimą gardumyną. Didelį pliusą šiai saldumynų knygai dedu ir už
tai, jog joje patalpinti receptai nėra pernelyg įmantrūs – jie puikiai pritaikyti
lietuviškai virtuvei. Kulinarinių knygų gerbėjos tikriausiai pastebėjo, kad daugumoje
jų galima rasti nei kart negirdėtų egzotiškų ingredientų, kurių nė su žiburiu
nerasi mūsų gimtinės parduotuvėse, o štai su „Saulėtos virtuvės“ leidiniu tokių
problemų kilti neturėtų – akylai peržiūrėjusi kiekvieną receptą neradau nieko,
kas nebūtų įprasta lietuvio skrandžiui.
Taigi, apibendrindama galiu pasakyti, jog ši
knyga neturėtų abejingo palikti nei vieno smaližiaus – ji patiks visiems,
mėgstantiems saldų gyvenimą. Be dešimčių kilogramų miltų, cukraus, sviesto ir
šokolado, į „Saulėtos virtuvės saldumynų knygą“ Asta sudėjo daugybę meilės,
kuri tvyro kiekviename jos receptų knygos puslapyje ir kuri skatina ieškoti
gyvenimo džiaugsmo tokiuose paprastuose dalykuose kaip tešlos pyragui maišymas.
Na, o aš pabaigai noriu su Jumis pasidalinti pirmuoju savo išbandytu ir
patikrintu receptu – naminiais „Oreo“ sausainiais. Įvertinkite, kaip pavyko pagaminti
man!
Astos
Černės saldumynų knygą įsigyti galite ČIA
Man kaip saldumynų megėjui tikras atradimas
AtsakytiPanaikinti